Aalborg Kommune vildleder borgerne

Aalborg Kommune

Aalborg Kommune vedtog i 2013 regler der gjorde, at e-cigaretter blev omfattet af det generelle rygeforbud. Men begrundelsen er mildest talt tvivlsom, hvis ikke direkte vildledning af aalborggenserne.

I starten af 2013 vælger byrådet i Aalborg Kommune at føre e-cigaretter ind under loven om røgfri miljøer. Hovedargumenterne var som følger:

1. Det er svært at se om der bliver dampet fra en e-cigaret, eller røget fra en konventionel cigaret.
2. Dampe fra e-cigaretter forurener.
3. Dampene kan indeholde ukendte kemiske stoffer.
4. E-cigaretter er forbudt i mange lande.
5. E-cigaretternes indhold består af 1/3 tobakssovs.

Læs selv mere på Aalborg Kommunes hjemmeside: http://referater.aalborgkommune.dk/Pdf.aspx?pdfnavn=17595761.PDF&type=punkt

Lad os gribe fat i de forskellige punkter, for at se om Aalborg Kommune rent faktisk har gjort deres undersøgende arbejde godt nok.

1. Aalborg Kommune hævder, at det er svært at se, hvor vidt der bliver dampet fra en e-cigaret, eller der bliver røget på en normal cigaret. Lad det blot ligge, at lugten er vidt forskellig; at dampen fra en e-cigaret slet ikke spredes i samme omfang og hast som røgen fra en konventionel cigaret; at en e-cigaret kan lugte af alt fra mentol til jordbær, mens en cigaret lugter af… Ja, en cigaret; at brugere af e-cigaretter ikke lugter af deres dampe, mens rygere i timer efter sidste cigaret stadig kan lugte af tobak. Aalborg Kommune mener simpelthen, at de ikke kan se forskel på en e-cigaret og en cigaret. Lad os derfor vejlede Aalborg Kommune, i en slags virtuel find cigaretten.

Billede 1

2. Aalborg Kommune hævder, at e-cigaretter forurener. Det er lidt af en påstand, når man tænker på hvad indholdet er i en e-cigaret. Vand, nikotin, propylenglykol og vegetabilsk glycerin. Om end vand er en kemisk forbindelse der indeholder atomer, så tror jeg selv Aalborg Kommune kan erkende, at det ikke er en kilde til forurening. Hvis der er forurenet vand i Aalborg, så er det tætteste man kan komme nok Limfjorden og drikkevandet.

http://www.kristeligt-dagblad.dk/kirke-tro/drikkevand-forurenet-ved-aalborg

Når det kommer til nikotin, så er det begrænset hvor stor en forurening det giver, som ikke allerede er til stede i miljøet. Da f.eks. både kartofler, tomater og auberginer indeholder nikotin, så udleder hver enkelt aalborggenser en del nikotin når der bliver sauteret tomater eller lavet råstegte kartofler. Eller tænk blot på affaldsforbrændingen når den tænder op under 3 tons kartoffelskræller.

Propylenglykol er et organisk stof, der kan nedbrydes biologisk. Produktet bliver bl.a. brugt i medicin, astma-inhalatorer, som tilsætningsstof i fødevarer og er bl.a. emulgatoren i den berømte Angosturo Bitter. Det kan umuligt være propylenglykol Aalborg Kommune kan have tænkt, når de siger at e-cigaretter forurener. Borgmesteren kan nok nødigt undvære en god old fashioned i ny og næ, og med den store luftforurening i Aalborg, så kommer borgerne nok i stigende grad til at skulle bruge astma inhalatorer.

Vegetabilsk glycerin er en alkohol, som bl.a. indgår i alle fedtstoffer. Det er svært at forestille sig at dette, et produkt der i stor udstrækning bliver brugt i fødevareindustrien og som benyttes i bl.a. cremer, kan være det stof Aalborg Kommune mener forurener. En yderligere note, da vegetabilsk glycerin er et biprodukt af fremstilling af biodiesel, så vil den øgede produktion af biodiesel betyde, at der i 2020 vil være seks gange så stor en produktion af vegetabilsk glycerin, som der er behov for. Det er vist på tide der skal skrues op for dampen i e-cigaretterne i Aalborg Kommune.

3. Aalborg Kommune hævder at e-cigaretter indeholder ukendte kemiske stoffer. Men som der blev skrevet tidligere i artiklen, så er det ikke tilfældet. Men hvad sker der når stofferne bliver opvarmet, skaber e-cigaretter så ukendte kemiske stoffer? Svaret er et rungende nej. Som vi tidligere har skrevet, så er indholdsstofferne i damp fra e-cigaretter og almindelig ånde identiske. Mon Aalborg Kommunes næste tiltag er at forbyde aalborggenserne at trække vejret?

https://dadafo.dk/indholdsstoffer-i-damp-og-almindelig-ande-er-identiske/

4. E-cigaretter er forbudt i flere lande, og ifølge Aalborg Kommune er dette meget vigtigt, da disse lande sætter et godt eksempel for aalborggenserne. Men hvilke lande har lavet et totalt forbud mod e-cigaretter? Bl.a. Brunei, Jordan, Malaysia, Oman, og De Forenede Arabiske Emirater. Hvad der er fælles for disse lande, er at ingen af dem er demokratier. Mon Aalborg Kommune lader sig inspirere fra disse lande i andre tilfælde, end når det gælder e-cigaretter?

5. Aalborg Kommune ved åbenbart noget om e-cigaretter, som ingen andre gør. 1/3 af e-cigaretten indhold skulle komme fra noget så farligt som tobakssovs. Det er ikke helt defineret hvad tobakssovs er, Aalborg Kommune ved det nok heller ikke selv, men da vi tidligere har skrevet hvad indholdet i en e-cigaret er, så er det ikke svært at forestille sig, at Aalborg Kommune har fået denne information fra en lettere tvivlsom kilde, uden det store kendskab til e-cigaretter. Og det er præcis hvad de har – informationen stammer fra Bente Klarlund (Kræftens Bekæmpelse) som tog fejl af en e-cigaret og cigaretten E-Clipse, som rent faktisk indeholder tobak. At Aalborg Kommune ikke har undersøgt dette nærmere, er ikke bare dybt beklageligt, det er en mindre skandale.

https://dadafo.dk/eclipse-er-ikke-en-e-damper/

Aalborg Kommune står med et stort forklaringsproblem overfor sine borgere. De har lavet en lov, der på alle punkter går imod sund fornuft og godt politisk håndværk; hvert fald hvis de ønsker at der skal ryges mindre. De går imod alle kendte forskere på sundhedsområdet, der alle anbefaler e-cigaretter som en vej ud af tobakkens kløer. Aalborg Kommune satser i stedet på, at samtaler og nikotinerstatningspræparater er måden, at få folk til at ryge mindre. Men desværre viser det sig, at nikotinerstatningspræparater har den stik modsatte effekt.

https://dadafo.dk/nikotinerstatningsprodukter-virker-ikke-forbindelse-med-rygestop/

Dette er simpelthen ren vildledning. Et næsten enigt byråd i Aalborg Kommune vælger, uden at have sat sig ind i sagen, at vildlede borgerne, ved at vedtage at e-cigaretter skal indgå under loven for røgfri miljøer. De har endda gjort det på et mildest talt tvivlsomt grundlag.

Er det ikke på tide at Aalborg Kommune kommer til fornuft?

3 Responses to "Aalborg Kommune vildleder borgerne"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.