Eclipse er ikke en e-damper

eclipse

Eclipse er ikke en e-damper – modsat hvad Bente Klarlund Pedersen vil have os til at tro.

Bente Klarlund Pedersen, overlæge på Rigshospitalet og professor ved Københavns Universitet samt Formand for Forebyggelses-udvalget i Kræftens Bekæmpelse udtaler i et svar på et læserbrev:

“Elektroniske cigaretter (e-cigaretter), hvor der ikke er ild i tobak, blev lanceret i 1988 af R.J. Reynolds, der står bag Camel cigaretter. Maskinrygning af e-cigaretten Eclipse frembragte lungetoksiske og kræftfremkaldende stoffer.”

http://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/sundhed/sundhedsp/ECE1635612/klarlund-advarer-mod-populaere-e-cigaretter/

Samme tobakscigaret argument, bliver også brugt i Kræftens Bekæmpelses information til de danske politikere i Sundheds og Forebyggelsesudvalget i et bilag til rygeloven.

http://www.ft.dk/samling/20111/lovforslag/l186/bilag/4/1123508/index.htm

Men Eclipse er jo en tobakscigaret der opvarmer tobakken til fordampning via en kulfiber kerne der skal antændes med ild og ikke indeholder hverken væske eller et batteri. Derfor har man fundet et højt indhold af lungetoksiske og kræftfremkaldende stoffer, stoffer der IKKE er fundet i analyser af e-cigaret damp. Bente Klarlund, sammen med Mona Samir på samme avis, har noget af en kreativ tilgang til videnskabelige fakta når det drejer sig om e-cigaretter, Bente Klarlund er allerede dømt for videnskabelig uredelighed omkring andre emner, så man kan undre sig over, at Politikens redaktør ikke har grebet ind.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.