Nikotinerstatningsprodukter virker ikke i forbindelse med rygestop

rygestop

Så er det videnskabeligt bevist – nikotinerstatningsprodukterne (NRT) virker ikke i forbindelse med rygestop.

Læs undersøgelsen her:

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/add.12429/abstract

Citat: “Smokers who buy nicotine replacement therapy over the counter with no behavioural support have similar odds of success in stopping as those who stop without any aid.” Oversat: “Rygere der køber nikotinerstatningsprodukter [nikotintyggegummi, plastre, sugetabletter, sprays m.m. red.] over disken uden (adfærdsmæssig) støtte, har samme chance for et succesfyldt rygestop, som dem der prøver uden hjælp.”

Læs mere om undersøgelsen på prof. Dr. Michael Siegels blog:

http://tobaccoanalysis.blogspot.co.uk/2014/01/new-study-finds-that-nicotine.html?spref=tw

Det bliver spændende at se om Kræftens Bekæmpelse og Sundhedsstyrelsen fortsat vil anbefale rygere at anvende NRT, når det nu endegyldigt er bevist at nikotinerstatningsprodukterne IKKE virker til at kvitte smøgerne? Mon de vil anbefale e-damp i stedet? Det bliver også spændende at se, om producenterne af NRT (Nicorette, Nicotinell og Nicovel i DK) fortsat TØR at reklamere med at “dine chancer for rygestop er væsentligt bedre hvis du bruger vores produkter”… eller om de kan anklages for falsk markedsføring?

Og det bliver spændende at se, hvordan kommuner, regioner og andre arbejdspladser vil forholde sig til at man ikke har bedre chancer for et rygestop, ved at anvende NRT i arbejdstiden? Vil de monstro sætte rygeskure op igen, og tillade rygning i pauserne i arbejdstiden? Eller vil de hellere opfordre deres “rygende ansatte/kolleger” til at skifte til e-damp?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.