Rygestop er en milliardindustri…

DADAFO har modtaget dette blog-indlæg, fra Søren Madsen:

Blog-indlæg er personlige meninger og observationer – omkring forholdene som ganske almindelige forbrugere ser dem.

Søren MadsenRygestop er en milliardindustri – nikontinplastre, sprays, tyggegummi, psykofarmaka som Champix og Zyban – og så videre. Der er gigantiske indtjeninger på disse produkter. Produkter som aldrig har vist sig særligt effektive – fordi tobaksindustrien og medicinalindustrien går hånd i hånd med en fælles økonomisk interesse i, at det faktisk SKAL være uhyre vanskeligt at stoppe med at ryge. Tænk over det: ingen af dem har interesse i, at det faktisk skal lykkes for særligt mange af os endeligt at kvitte tobakken.

En meget indflydelsesrig medicinalindustri har beviseligt brugt enorme pengesummer på lobbyarbejde i EU overfor lægeverdenen og politiske instanser i de sidste tre år, og derfor bliver du i disse dage fyldt med løgne og nye lovgivninger.

Et nyt partisan-produkt er nemlig begyndt at forstyrre den økonomiske symbiose mellem tobaks- og medicinalindustri – E-cigaretten.

Du hører om “langtidsvirkninger”, “gateway til tobaksrygning”, “vi ved jo ikke hvad der er i”, “det KAN da ikke være godt med det damp”, “popcorn-lunger”, “eksploderende batterier” og alt muligt andet spin effektivt sat i verden af medicinalindustrien, som nu ser potentielle milliardindtægter forsvinde ud af deres hænder.

I Danmark er Kræftens Bekæmpelse en betydelig lobbyist og særlig rådgiver for Christiansborg og Sundhedstyrelsen. De er en del af denne medicinalindustri. Faktisk er de så indlejrede, at betydelige andele af de ansattes pensioner er investeret i medicinalindustriens rygestopsprodukter. Derfor fører de i disse dage an i kampen mod E-cigaretten – og lyver og manipulerer beviseligt hver eneste gang en journalist stikker en mikrofon foran snuden på dem. Der er eksempelvis en uhyre stor kemisk verden til forskel på “røg fra en forbrændingsproces” til “damp fra fordampning” – men alligevel bliver man manipulerende ved med at bruge udtryk som “ryge på en E-cigaret”, “røg fra E-cigaretter” og så videre.

Hvis du nu sidder og tænker, at jeg er paranoid og indbildsk – så vil jeg hermed introducere dig for FAKTA OM E-CIGARETTER – præsenteret af den engelske offentlige sundhedsstyrelse, der har lavet den hidtil mest omfattende UAFHÆNGIGE undersøgelse af E-cigaretter, der nu (sammen med den franske sundhedsstyrelse) anbefaler E-cigaretter som en meget effektiv rygestopsmetode – og konkluderer:

– Dampning er 95% mindre skadeligt end rygning
– Der er INGEN tegn på, at dampning bliver en gateway til tobaksrygning
– Praktisk talt alle dampere er eks-rygere

Professor Kevin Fenton, Director of Health and Wellbeing at Public Health England:
“E-cigarettes are not completely risk free but when compared to smoking, evidence shows they carry just a fraction of the harm. The problem is people increasingly think they are at least as harmful and this may be keeping millions of smokers from quitting. Local stop smoking services should look to support e-cigarette users in their journey to quitting completely.”

Professor Ann McNeill, King’s College London and independent author of the review, said:
“There is no evidence that e-cigarettes are undermining England’s falling smoking rates. Instead the evidence consistently finds that e-cigarettes are another tool for stopping smoking and in my view smokers should try vaping and vapers should stop smoking entirely.
E-cigarettes could be a game changer in public health in particular by reducing the enormous health inequalities caused by smoking.”

Som du nok har gættet er jeg selv begyndt at dampe. Det lykkedes mig endeligt for 3,5 måned siden at ryge min sidste cigaret. Og jeg kan mærke en tydelig forskel på helbredet. Jeg havde fået en usædvanlig vedholdende hoste, der nu er fuldstændigt væk. Jeg har talt med rygestopskonsulenter, praktiserende læger, sygeplejersker og overlæger på lungeambulatorisk der samstemmende har bekræftet, at de også observerer at E-cigaretter hjælper nærmest øjeblikkeligt på lungeproblemer forårsaget af rygning – og er et meget effektivt rygestopsmiddel.

Skal man derfor holde op med at stille spørgsmål og være skeptisk overfor E-cigaretter? Selvfølgelig ikke – men de samme spørgsmål og den samme skepsis skal man stille overfor hvad man bliver fodret med af spin i den danske presse for tiden.

Hvis du er overrasket over at læse dette – så DEL og LIKE gerne dette opslag.”

https://www.gov.uk/government/news/e-cigarettes-around-95-less-harmful-than-tobacco-estimates-landmark-review

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.