Radioudsendelse på BBC om e-cigaretter

BBC

BBC 4 havde d. 3 juli en 30 min. lang udsendele om e-cigaretter. Udgangspunktet er det foreslåede indendørs dampforbud i Wales, men udsendelsen kommer vidt omkring.

”Jeg husker den første gang jeg så en dampe på en e-cigaret. Det var min datters fødselsdagsfest; forestil dig det, jeg står der, børnene spiser glade is, og ud af min øjenkrog kan jeg se røg. Og der, i hjørnet af rummet tager en af fædrene et sug af hvad der ligner en cigaret. I min spisestue, foran mine børn. En million ting gik igennem mit hoved, jeg skal konfrontere ham, jeg skal smide ham ud, jeg skal forklare børnene, at det han gør er forkert. Men så gik det op for mig, at han ikke holdte på en cigaret, den havde en blå ende, der var ingen lugt – det må være en elektronisk cigaret. Men det sjove var, frem for at være glad, så var jeg stadig frastødt, der var noget ved bevægelsen af e-cigaretten til læberne og dampen der gjorde mig nervøs. Jeg endte med at spørge mig selv, hvad er de, hvad er der i dem, er de sikre, vil jeg have dem i mit hus? Og det er min kamp. Er min afstandtagen retfærdiggjort eller er det irrationelt, eller er det noget dybt i min psyke der forbinder handlingen med at ryge? Der er splid om emnet blandt de britiske politikere. Den engelske regering har omfavnet e-cigaretten, mens regeringen i Wales vil forsøge af forbyde den offentlige steder – men hvem har ret?”

Sådan starter udsendelsen på BBC 4 om e-cigaretter, og udsendelsen kommer vidt omkring. Fra unge mennesker der ønsker at stoppe med at ryge, til forskere og eksperter på området, der næsten med en samlet stemme argumenterer for, at e-cigaretten kan blive en af de største sundhedsrevolutioner i historien – til slutteligt politikere der er uenige om hvordan man skal takle e-cigarettens hastigt voksende popularitet.

Der er i øjeblikket næsten 2 millioner briter der har prøvet at dampe på en e-cigaret. Hør hele udsendelsen her:

http://www.bbc.co.uk/programmes/b048034t

One Response to "Radioudsendelse på BBC om e-cigaretter"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.