Kan I se røgen når I damper?

damper

Kan I se røgen når I damper? Nej vel, for det er damp der kommer ud når I bruger jeres e-damper.

Ligner dit dampgrej en cigaret?- Hvis den ikke ligner en cigaret så meget, at du mener den kan sammenkædes med en cigaret, så hedder det ikke en e-cigaret, men en e-damper, og der er endnu ikke lavet en cigaret man skal trykke på før den virker. Ordet cigaret stammer fra det mayanske folk, der så langt tilbage som i år 6000 f.Kr. brugte tobaksblade til rygning, og det spredte sig hurtigt til Aztekerne, der brugte tobaksblade til piber og cigarer, der blandt andet blev brugt i forskellige ceremonielle ritualer. Spanierne videreudviklede ideen, og begyndte at bruge papir om tobakken i stedet for majsblade som tidligere var brugt, og derved var fundamentet lagt for de første egentlige cigaretter.

Ordet cigaret kommer fra det spanske og potugisiske ord “cigarro” der igen kommer fra det mayanske ord “siyar”, der betød “at ryge sammenrullede tobaksblade”.Ordene “røg og “e-cigaret” er misvisende, vildledende og forkerte. Det er udtryk der intet har med damp at gøre Faktisk er det eneste fællestræk der er til stede mellem en e-damper og en cigaret, blot indholdet af nikotin, så hvorfor bruger vi termerne “røg” og “e-cigaret”?Måske gør vi det, fordi medierne verden over og specielt modstanderne af e-damp havde brug for et navn der sammenkædede damp med røg, således at deres arbejde med at få forbudt e-damperen ville blive nemmere og færre rygere ville tænke: “Hvis det ikke er røg men damp, må det jo være sundere end mine smøger”Husk på at modstanderene af e-damperen har ekstremt store økonomiske interesser på spil, i at så få rygere som muligt ser det som et bedre alternativ, og derfor opstår udtryk som “røg”, “e-cigaret”, “tobakssovs” m.m. – for enten at gøre vores damp-alternativ til noget frastødende eller noget der opfattes som værende ligeså eller mere usundt som cigaretter.

Så lad os vænne os fra at bruge det medieimprægnerede tankesæt og i stedet for bruge de udtryk vi ved er korrekte, nemlig:DAMP: Som er det der kommer ud når vi ekshalerer – puster ud (og nej, der kommer ikke damp ind, men det er det der kommer ud) e-damper/damper – Fordi det er en elektrisk damp-anordning – ikke en elektrisk cigaret der leverer damp. (Englænderne kalder det med en forkortelse for ENDS = Electronic Nicotine Delivery System)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.