Interview med Karl Erik Lund fra SIRUS

karleriklund

Karl Erik Lund fra  norske SIRUS er meget positiv over for e-damp.

Karl Erik Lund forskningsleder i norske SIRUS (Statens Institut for Rusmiddelforskning) er blevet interviewet i NHI (Norsk Helseinformatik for Helsepersonel). Heri taler han meget positivt om e-damp. Artiklen er på norsk, vi bringer herunder et par brudstykker fra interviewet:

– “Den viden vi nu har på det kemiske indhold gennem analyser af damp og dyreforsøg, undersøgelser af selvrapporterede bivirkninger fra brugere og analyse af de umiddelbare fysiologiske ændringer hos mennesker, tyder på, at e-cigaretter er en langt mindre skadeligt – hvis ikke et risikofrit – nikotin alternativ til konventionelle cigaretter.”

– “Der er mange observations og eksperimentelle undersøgelser der bekræfter, at e-cigaretter fungerer godt til rygestop. De viser, at e-cigaretter nedsætter trangen til at ryge, lindrer abstinenssymptomer, reducerer forbruget af cigaretter og er effektivitet til rygestop. Disse undersøgelser er dog udført på første generation e-cigaretter med lav brugervenlighed og som i begrænset omfang været i stand til at dispensere nikotin i nødvendigt omfang . De store produktnyheder der sker nu, vil sandsynligvis føre til endnu bedre resultater.”

– “Denne “gateway-teori” skal tages meget alvorligt, men den har meget svag opbakning i forskningsmiljøet. Alle brugerundersøgelser – også i Norge – viser at e-cigaretterne har meget lille appel for ikke-rygere. Det er desuden svært at se, at unge uden prædisponerede træk for rygning skulle forlade e-cigaretter til fordel for konventionelle cigaretter.”

Læs hele interviewet via linket herunder:

Intervju med Karl Erik Lund

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.