Fynbus sidestiller e-damp med cigaretter

e-damp med cigaretter

I et misforstået forsøg på at følge DSB’s nye regler, så sidestiller Fynbus nu e-damp med cigaretter ved Hovedbusterminalen på Odense Banegårdscenter – et af de mest forurenede steder i Odense.

Selv om Hovedbusterminalen ved Odense Banegårdscenter er et udeareal og er befærdet med forurenende busser og store dieseltog fra skinnerne lige overfor, så har Fynbus besluttet, at det nu er slut med at dampe på den ikke-forurenende e-cigaret. Dermed sidestiller busselskabet mod alt logik e-damp med cigaretter.

Ifølge kommunikationschef Martin Krogh fra Fynbus, så tager de ikke selv stilling til noget, men vælger at slå hovedet fra og følger blot DSB. Han udtaler til TV2 Fyn:

”Vi følger blot vores partner DSB’s nye regler, som betyder, at rygning på perronerne ikke længere er tilladt efter 1. juli. Vi følger blot den generelle samfundsudvikling, og vi vil gerne beskytte vores passagegere mod uønsket røg også i den friske luft udendørs.”

Odense Banegårdscenter

Men som man kan se på billedet, så er det alt andet end frisk luft passagererne udsættes for på Odense Banegårdscenter. Hele området fungerer som et stort indelukke, hvor forureningen fra de utallige dieseltog der kører gennem Odense, bliver ført direkte ned til passagererne. Samtidig er Hovedbusterminalen på Odense Banegårdscenter et mødepunkt for alle busser i Odense –altså er det ikke meget passagererne bliver beskyttet med de nye regler.

At e-damp, ifølge Martin Krogh, bliver forbudt på grund af den generelle samfundsudvikling, kan vi kun dybt beklage i DADAFO. Dermed indikerer han klart, at Fynbus ikke har taget stilling til, hvor vidt e-damp rent faktisk skulle påvirke luftmiljøet. Nyeste forskning viser med alt tydelighed, at der ingen udledning er af nogen skadelige partikler fra e-damp, men det har tilsyneladende ikke været et spørgsmål om fakta eller videnskab for Fynbus.

FynBus har ingen planer om at opretholde det nye forbud med kontrol, helt i tråd med DSB. Så vi kan kun opfordre folk til at dampe lystigt videre. Det kan være at den dejlige duft fra e-cigaretterne kan kvæle noget af dieselosen.

http://www.tv2fyn.dk/article/467590:Slut-med-smoeger-ved-busterminalen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.