Forskere: E-cigaretten er langt bedre end nikotininhalator

forskere

Amerikanske forskere fra fire universiteter konkluderer i en forskningsrapport, at e-cigaretter er langt bedre til rygestop end nikotininhalatorer.

Forskere fra fire forskellige amerikanske universiteter er ikke i tvivl efter de har gennemført deres seneste forskning, e-cigaretten er langt bedre på alle parametre end nikotininhalatorer. Forskerne der bl.a. kom fra Rutgers-Cancer Institute og College of Medicine Cancer Institute på Pennsylvania State University, undersøgte forskellene mellem e-cigaretter og den konventionelle nikotininhalator. De testede dem på flere parametre, som bl.a. grad af accept, nydelse og hvor vidt produktet var gavnligt. På alle parametre var e-cigaretten langt bedst.

Når det kom til tilfredshed med produktet, så scorede e-cigaretten 13,9 mod 6,8 til nikotininhalatoren. Altså over dobbelt så stor tilfredshed. Når det kom til nydelse, så scorede e-cigaretten 15,8 mod 8,7 til nikotininhalatoren. Altså næsten dobbelt så stor nydelse. Både når det kom til hvor vidt e-cigaretten var nem at gå til, hvor vidt den var accepteret samt hvor ”cool” den var, så scorede e-cigaretten langt højere. Det afspejlede sig også i hvor mange der ville benytte e-cigaretten til et rygestopforsøg, der svarede 78 % ja, mens kun 24 % ønskede at bruge nikotininhalatoren til et rygestopforsøg.

E-cigaretten viste sig altså være mere acceptable, gav mere nydelse og havde større gavn end nikotininhalatoren under forsøgene. E-cigaretten har dermed, ifølge forskerne, potentialet til at blive et vigtigt nikotinerstatningsprodukt. Nu er det bare op til lovgiverne, at få gjort e-cigaretterne så bredt tilgængelige som overhovedet muligt.

En af forskerne bag den videnskabelige rapport har givet et interview, som kan læses her:

http://cinj.org/patient-care/e-cigarettes-vs-nicotine-inhalers

Og hele den videnskabelige rapport kan læses her:

http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11606-014-2889-7

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.