Endelig en afklaring!

Det amerikanske “Food and Drugs Administration” (FDA) melder nu endelig klart ud – ang. de mange tilfælde af skader på lunger, som følge af forkert anvendelse af ulovlige produkter i en e-damper i USA:

Deres korte råd er – LAD VÆRE med at bruge THC-olier til inhalering, og vær opmærksom på at produkter købt “på gaden” eller via uautoriseret post-salg, kan være skadelige. Mange/de fleste af tilfældene i USA er personer der har fordampet olie-holdige væsker, med eller uden THC – og hvor der evt. også er set en sammenhæng med brugen af E-vitamin Acetat i væskerne.

De danske forbrugere bør ikke være bekymrede, så længe de anvender de til Sikkerhedsstyrelsen anmeldte produkter, der udelukkende indeholder propylenglykol (PG), vegetabilsk glycerin (VG), nikotin i max. 2%, aroma på vandbasis og evt. demineraliseret vand.

Oversat fra FDAs vejledning (link):

“Imidlertid opfordrer vi forbrugerne til at hjælpe med at beskytte sig selv og undgå at købe dampprodukter af enhver art på gaden og til at afstå fra at bruge THC-olie eller ændre / tilføje stoffer til produkter, der købes i butikkerne.

HVIS du fortsat vil bruge disse THC-holdige dampprodukter, skal du overvåge dig selv for symptomer (f.eks. hoste, åndenød, brystsmerter) og straks søge lægehjælp, hvis du er bekymret for dit helbred. Hvis du er bekymret for dit helbred efter brug af et damp-produkt, skal du kontakte din sundhedsudbyder, eller du kan også ringe til dit lokale giftkontrolcenter.”

https://www.fda.gov/consumers/consumer-updates/vaping-illnesses-consumers-can-help-protect-themselves-avoiding-tetrahydrocannabinol-thc-containing

OPLYSNING TIL DE DANSKE MEDIER: Politiken​ B.T.​ Ekstra Bladet​ Dagbladet Information​ Berlingske​ DR Nyheder​ TV 2 NYHEDERNE​ Jyllands-Posten​ Føljeton​ 24syv​ TV 2 NEWS​

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.