E-cigaretter kan være gavnlige for rygere med astma

astma

Ny forskning viser, at rygere med astma med stor fordel kan skifte til e-cigaretter, for at reducere byrden ved rygerelaterede astma symptomer.

I maj i år kom nye forskningsresultater frem, der viser at e-cigaretter ikke påvirker personer med astma, og derfor kan e-cigaretten være et godt alternativ for astmatikere der har svært ved at slippe cigaretten.

Forskerne, anført af Prof. Riccardo Polosa, viser i deres forskning også, at astmatikere ikke oplever nogen bivirkninger ved e-cigaretter, og at den ikke giver nogen akutte symptomer som f.eks. hvæsen og hosten. Forskerne konkluderer, at hos astma patienterne er e-cigaretten bredt accepteret og vil være en god hjælp for at mindske symptomerne på astma, mens der kun er enkelte personer der oplever lette bivirkninger som f.eks. let irriteret hals og tør mund.

Forsøgspersonerne der blev fulgt i 12 måneder mellem 2012 og 2013 oplevede markante helbredseffekter ved at skifte til e-cigaretter, og efter bare 6 måneder oplevede de en markant bedre lungefunktion. Efter et år, var lungefunktionen tilbage på niveau med ikke-astmatiske ikke-rygere.

Resultaterne viste, at e-cigaretten kan hjælpe rygere med astma med at reducere deres forbrug af cigaretter eller helt stoppe, og dermed reducere byrden af rygerelateret astma symptomer. De positive resultater med e-cigaretter, gør at e-cigaretter kan være et værdifuldt redskab mht. rygestop.

Hele den videnskabelige artikel kan læses her:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4053879/

5 Responses to "E-cigaretter kan være gavnlige for rygere med astma"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.