DADAFO: Forhadt e-cigaret er effektiv rygeafvænning

Rygeafvænning

Længe har e-dampere råbt for døve øre, om at e-cigaretter(e-damp) ikke er en genvej til at begynde at ryge tobak, og at situationen er lige omvendt: At de har brugt e-damp til at lægge tobakken på hylden.

Og nu giver international anerkendt forskning dem ret: En verdensomspændende undersøgelse af 19.000 e-dampere slår fast, at hele 81 % af e-damperne er røgfri efter 10 måneder. Med øvrige nikotinerstatningsprodukter er kun 7 % røgfrie efter et år.

”Undersøgelsen bekræfter, hvad andre forskere har sagt tidligere. E-damp er en effektiv måde at holde op med at ryge tobak på. Selv blandt folk, der har røget i mange år. Undersøgelsen bekræfter også at, bivirkningerne er ubetydelige og at helbredsfordelene er markante, specielt for dem der helt erstatter rygning med e-cigaretter,” fortæller næstformand i DADAFO, Dansk e-Damper Forening, Kenneth Søberg.

Det videnskabelige tidsskrift International Journal of Enviromental Research and Public Health har i dag den 22. april udgivet undersøgelsen. Den har været oversat til ti forskellige sprog, og indbefatter dermed svar fra e-dampere fra alle dele af verden.

Bedre sexliv

”Undersøgelsen beskriver helt tydeligt de store helbredsfordele, der er forbundet med at bruge e-cigaretter. Damperne havde efter 10 måneder et betydeligt forbedret helbred, og bivirkningerne var ubetydelige. Bivirkningerne var blandt andet forbigående tør mund og hals, mens helbredsfordelene var store, blandt andet for astma og KOL-patienter, men også for almindelige dampere, der oplevede at deres fysik blev forbedret betydeligt. Nu har skeptikerne fået den dokumentation, de længe har sagt de har manglet,” fortsætter Kenneth Søberg.

Undersøgelsen viser også, at

• mere end 50 % e-dampere oplever forbedret vejrtrækning efter at være skiftet til e-cigaretter, 33 % oplever bedre søvn, og flere oplever bedre humør, appetit og et bedre sexliv
• dampere reducerer deres nikotinforbrug med tiden

Undersøgelsen kan læses her: http://www.mdpi.com/1660-4601/11/4/4356

4 Responses to "DADAFO: Forhadt e-cigaret er effektiv rygeafvænning"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.