Brugere af e-cigaretter bør have en stemme i debatten

e-cigaretter

Af: Karl Nørgaard

Det er bemærkelsesværdigt at hver gang der er noget i de danske medier omkring e-cigaretter, så er det negativt og med deltagelse af politikere, meningsdannere og selvudnævnte eksperter og lobbyister fra sundhedsindustrien. Enten aner de ikke hvad det drejer sig om, eller også skjuler de det godt, men det er tydeligt at de aldrig har smagt en e‐cigaret og formentligt heller aldrig har været i samme rum som én der damper. De foregiver at det handler om sundhed, men for dem handler det kun om ideologi, politik og penge og har intet med sundhed at gøre.

Det har gjort damp debatten i Danmark, til en noget ensidig forestilling. Det er som at høre mennesker der alle er overbevist om alle udlændige er voldsmænd og forbrydere, diskutere asylpolitik.

Både politikerne, medierne, de selvudnævnte eksperter og sundhedsorganisationerne ignorerer videnskaben, i hvert fald den del af videnskaben der rent faktisk har forsket i e-damp og som ser e-damp som en kæmpe fremskridt for folkesundheden, ligesom de ignorerer forbrugerne, selv om det jo i bund og grund er dem det handler om. Det er på tide at de to grupper bliver inddraget i debatten og taget med på råd. De er eksperterne.

One Response to "Brugere af e-cigaretter bør have en stemme i debatten"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.