Aftalt spil i afstemningen om E-damp

EuropeanResperatory

Tilsyneladende er der aftalt spil i afstemningen om E-damp, da man allerede i går kunne man læse pressemeddelelsen om at e-damp bliver forbudt ved TPD afstemningder først afholdes i dag.

Linket til pressemeddelsen blev fjernet, med den undskyldning, at man havde bygget sig en tidsmaskine og derfor kunne se ind i fremtiden, og derfor skrive om TPD afstemningens udfald dagen før den blev afholdt. Pressemeddelsen fra European respiratory society lød som følger:

26 February 2014

European respiratory society welcomes vote on EU legislation to make tobacco products less attractive to children.

The European Respiratory Society (ERS) welcomes the vote for a new European Tobacco Products Directive in the European Parliament today. In particular, the ERS hopes the new legislation will help reduce the number of children who start smoking.

Speaking after the vote, ERS Secretary for European Affairs, Professor Jean-Paul Sculier, said: Nonetheless, I am pleased that the legislation will finally be updated (…)

DADAFO er ikke overrasket over denne situation, det er præcis hvad vi tidligere har udmeldt er tilfældet i forbindelse med E-damp modstandernes adfærd, der er et gennemgående tema også i Danmark, hvor Sundhedsstyrelsen og foreningerne under Kræftens Bekæmpelse, har ført en smæde kampagne baseret på uvidenskabelige pressemeddelser med eneret omkring emnet i de danske medier. Dette er hvad man kan forvente af EU, med 14.000 lobbyister ansat i Bruxelle, er det ikke er spørgsmål om borgernes helbred, men hvor mange EU politikere der kan købes for at stemme til industriernes fordel.

TPD artikel 18, er i skrivende stund lige blevet stemt ind, som det tilsyneladende allerede var aftalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.