Over 50.000 gange LAVERE risiko for at udvikle kræft med e-damp

*** BREAKING NEWS ***

Risikoen for at udvikle kræft via e-damp [e-cigaretter] er over 50.000 (HALVTREDS-TUSIND) gange MINDRE – end risikoen for at udvikle kræft via tobaksrygning.

Foto venligst lånt af Vaping360.com – http://vaping360.com/what-is-vaping/

Ny forskning fra et italiensk forskerhold, anslår nu at risikoen for at udvikle kræft via e-damp er OVER 50.000 gange MINDRE, end ved rygning af tobakscigaretter.
Dvs. at e-damp er en kraftig reduktion i risiko – hvis man fortsat ønsker at nyde nikotin og bevare følelsen af at ryge:

(Oversat fra artikel skrevet af dr. Konstantinos Farsalinos​)

http://www.ecigarette-research.org/research/index.php/whats-new/2017/258-cancer

“Kort tid efter en undersøgelse i “Tobacco Control” identificerede en meget lav kræftrisiko fra e-cigaretter sammenlignet med tobakscigaretter, forsøgte en ny undersøgelse af italienske forskere at beregne risikoen for e-cigaret eksponering (e-damp) og anvendte en sammenlignet med tobaksrygning.

Forfatterne brugte målinger af partikelstørrelse og massefordeling. Men i modsætning til det videnskabeligt fejlbehæftede argument, at kun antal partikler og størrelse er vigtige, beregnede de risikoen ved hjælp af aerosolens [dampens] sammensætning og partikler ved brug af litteraturdata.

E-cigaretter viste sig at eksponere til ca. 100 gange højere partikelformigt stof-10 μg (PM10) sammenlignet med rygning. De fanatiske tilhængere af partikelstof-teorien (som er en total fejlfortolkning af videnskaben og bør betragtes som sladder frem for en seriøs videnskabelig debat) ville sige, at e-cigaretter vil øge kræftrisikoen med 100 gange sammenlignet med rygning.

Den omhyggelige vurdering af aerosolens [dampens] sammensætning af e-cigaretter viste imidlertid, at kræftrisikoen for e-dampere er ca. 5 størrelsesordninger lavere i forhold til rygning. For at være helt præcis, identificerede de en 57.000 gange (tusind) lavere overskydende levetidskræftrisiko (ELCR) fra e-damp i forhold til rygning.”

Læs mere om studiet her:

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0021850217301155

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.